Naročila za Božič in Novo Leto: Zaloga se spreminja iz ure v uro, statusi dobave so redno objavljeni na strani. Čas dobave: 5 dni od dneva plačila kupnine, če je nakup opravljen na TRR. Če je nakup opravljen s kreditnimi ali debetnimi karticami, se dostava podaljša na 7-8 dni. Hvala za razumevanje. Vsa naročila plačana do 13 ure, so sprocesirana isti dan in dobavljena v 5 delovnih dneh (izjema sobota, nedelja). Zaloga za Božič in Novo leto je omejena in se spreminja dnevno. Zalogo spremljajte pod opisom RAZPOLOŽLJIVOST. Vse otroške hiške in kuhinje Kidkraft so v omejenih količinah. Ne čakajte do decembra za hiško, ker bo do takrat razprodana.
Izdaja UJP e-računov za proračunske uporabnike.

Koraki nakupa

Povzeto iz splošnih pogojev poslovanja otroške trgovina STASKKA - www.staskka.com 

V kolikor želite prebrati celotne pogoje poslovanja, ali si le-te prenesti na svoj računalnik, kliknite ikono PDF. Odprete jo s programom Acrobat Reader.

 

7.1. SPLETNA TRGOVINA

Če spletnega naročanja še niste povsem vešči, sledite spodnjim navodilom, ki vam bodo pomagala pri spletnem nakupu na spletni strani Otroške trgovine STASKKA - Vse za otroka.


PREGLED SPLETNE TRGOVINE


1. VSTOP V SPLETNO TRGOVINO

Ob vstopu na spletno stran www.staskka.com si lahko na vrhu strani v rjavi pasici ogledamo različne kategorije izdelkov, ki jih ponuja spletna trgovina. V spletno trgovino lahko vstopimo s klikom na eno izmed kategorij ali pa s klikom na eno izmed podkategorij, ki se odprejo navpično navzdol znotraj glavnih kategorij v rjavi pasici. V spletno trgovino lahko vstopimo tudi s klikom na enega izmed izdelkov, ki so predstavljeni na vstopni strani ali v posamezni kategoriji/podkategoriji.

2. BRSKANJE PO SPLETNI TRGOVINI

Najprej v zgornji rjavi pasici izberemo kategorijo izdelkov, ki nas zanima (primer: Igrače). Ob kliku nanjo se odprejo vse podkategorije, ki spadajo v izbrano kategorijo (primer: Moje prve igrače, Družabne igre, Otroške hiške ipd.).

Po spletni trgovini lahko brskate tudi z uporabo iskalnika, v katerega vpišete ključno besedo oziroma besede. Najdete ga zgoraj desno.

Ob kliku na izbrano skupino izdelkov znotraj podkategorije se nam prikažejo vsi izdelki, ki spadajo v to skupino izdelkov (primer: Gugalniki za dojenčke). V nogi spletne strani (čistno na koncu) imate vse informacije - o pogojih poslovanja, blagovnih znamkah ipd. Če si želimo ogledati samo izdelke določene blagovne znamke, to blagovno znamko ali več blagovnih znamk kliknemo na ime blagovne znamke.

3. OGLED IZDELKA

Ko najdemo izdelek, ki nas zanima, kliknemo nanj, da ga odpremo. Pod nazivom izdelka najdemo kratek, spodaj pa podrobnejši opis izdelka. Pod vsakim izdelkom oz. imenom izdelka je modra pasica v katerem je zapisana tudi predviden rok dobave.


 

7.2. POTEK OPRAVLJANJA NAKUPA PREKO SPLETNE OTROŠKE TRGOVINE STASKKA - VSE ZA OTROKA - KORAKI NAKUPA (WWW.STASKKA.COM)

Naročanje poteka preko Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik se lahko odloči ali bo nakupoval kot registriran uporabnik ali kot gost.

Na kratko: Potrošnik najprej izbere artikel, ga vstavi v košarico, izbere način plačila in zaključi nakup. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

 

Opis korakov:

1. PRIJAVA V SPLETNO TRGOVINO

V spletno trgovino se lahko prijavimo ob začetku brskanja po spletni trgovini (zgoraj desno, nad iskalnim nizom), ki Vas naslavlja Dobrodošli v naši spletni trgovini. Prosimo prijavite ali pa ustvarite nov račun. Če smo že registrirani v spletno trgovino, v obrazec vpišemo e-mail in geslo ter kliknemo gumb PRIJAVA. Če smo pozabili svoje geslo, kliknemo na povezavo »Pozabljeno geslo?« in sledimo navodilom za pridobitev novega gesla. Če v spletno trgovino še nismo registrirani, se lahko enostavno in hitro registriramo s klikom na povezavo ustvari nov račun.


2. REGISTRACIJA NEČLANOV SPLETNE STRANI

Nečlani spletne strani izpolnite obrazec »Registracija«, ki ga dobite ko klinkete na zgornjo povezavo (desno sgoraj) Ustvari moj račun ali pa če kliknete na "Moj račun" nad rjavo pasico (zraven Seznama želja ipd..). V posamezna polja vpišemo vse potrebne podatke in na koncu spodaj kliknemo gumb NADALJUJ.

Na dnu obkljukajte polje »Prijava na E-Novice v kolikor želite prejemati e-novice (newsletter), ki vas bodo ves čas obveščali o aktualnih novostih in akcijah.

3. OPRAVLJANJE NAKUPA

Izdelek, ki ga želimo naročiti, v košarico premaknemo s klikom na gumb V KOŠARICO. V košarico ves čas brskanja po spletni trgovini dodajamo izdelke. Na koncu, lahko pa tudi že vmes, si lahko izdelke v košarici ogledamo s klikom na ikono modre košarice (v območju rjave pasice - skrajno desno).

a) na prvi strani izberite izbrani zavihek (ponudba je urejena po kategorijah)

b) izberite izdelek, ki ga želite naročiti, in kliknite ikono: V košarico.

c) če želite naročiti več izdelkov, jih po istem postopku dodajte v košarico.

d) med vstavljanjem artiklov v košarico ali brskanjem po trgovini lahko kadarkoli kliknete na Moja košarica (nad rjavo pasico) ali pod rjavo pasico npr. tam kjer piše zraven modre ikone košarice (skrajno desno)  artikle, ki ste ga zbrali s klikom na gumb v košarico (npr. 1 kos - 10 EUR) .

e) V fazi MOJA KOŠARICA imate možnost vstavljanja kuponov in dodajanja ali brisanja artiklov iz košarice z možnostjo klika na gumb POSODOBI, NADALJUJ Z NAKUPOM ali NA BLAGAJNO.  V kolikor želite opraviti oz. zaključiti nakup kliknite NA BLAGAJNO.  Nato Vas spletna stran preusmeri v novo fazo nakupovanja in sicer pod imenom ODDAJANJE NAROČILA.

f) V fazi ODDAJANJE NAROČILA

korak 1Oddaja naročila - Prijava - izberite ali želite nakupovati kot registriran uporabnik ali kot gost. Kdor nakupuje kot gost se mu naslednji korak2 spremeni v Plačnika, medtem, ko tisti, ki se registrira ta imenuje Podrobnosti naročnika. V prvem koraku izberite možnost prijave.

korak 2 - (če izberete kot registracija) - vpišite svoje podatke ter nato kliknite zavihek: Nadaljuj. Polja, označena z * je treba obvezno izpolniti. Da bi zaključili 2. korak se morate strinjati, da ste v celoti prebrali in v celoti sprejemati načine plačila (Če kliknete na roza povezavo Načini plačila), sem Vam odpre dokument, kjer so ponovno navedeni vsi načini plačila - če kliknete na ta dokumnet, Vas nikamor stran ne preusmeri npr. na novo stran, vendar ostanete na isti strani. Če se strinjate, obkljukajte. V kolikro se z navedenim ne strinjate, nakup ni možen.

korak 2 - (če nakupujete kot gost) - vpišite podatke plačnika. V kolikor je Vaš naslov dostave in naslov plačnika enaka, obkljukajte kvadratek.

korak 3 - V kolikor ni v koraku 3 - Naslov dostave enak naslovu plačnika - vpišite željeni naslov dostave.

korak 4: Izberite Način dostave - v kolikor naročate manjše izdelke in KIDKRAFT artikle in manjše izdelke izberite opcijo UPS (manjši artikli), V kolikor naročate gugalne kojjičke, izberite poštnina glede na težo izdelka.

korak 5: Način plačila s klikom izberite želeni način plačila, preberite Pogoje poslovanja in če se s pogoji strinjate, obkljukajte izjavo: "Izjavljam, da sem prebral in v celoti sprejemam Pogoji poslovanja" ter nato kliknite zavihek: Nadaljuj.

korak 6Pregled naročila - Potrditev naročila preglejte in preverite vaše naročilo, nato kliknite zavihek: Potrdi naročilo, za zaključek nakupa, ali kliknite ob vsakem koraku povezavo: Popravi, če želite popraviti vaše naročilo. Možnosti, da bi popravili ali, da bi izbrisali artikel iz košarice imate. Artikel že lahko npr. takoj zbrišete iz košarice, če kliknete na X pod rjavo pasico npr. tam kjer piše zraven modre ikone košarice (skrajno desno)  artikle, ki ste ga zbrali s klikom na gumb v košarico (npr. 1 kos - 10 EUR) .

 

3. ZAKLJUČEK

po zaključenem naročilu, na vaš e-poštni naslov bo prišlo obvestilo o naročilu in povzetek vašega naročila, ki je označen s statusom naročila: pending - v obdelavi (naročilo v čakalni vrsti dokler ni vplačana kupnina) in v kolikor ste izbrali plačilo po predračunu boste dobili navodila za plačilo. V kolikor izberete način plačila s kreditnimi karticami ali paypalom je status naročila avtomatično označen s processing (obdelava naročila). S tem korakom je postopek naročanja zaključen in se mu pojavi sporočilo na zaslonu:

Naročilo je oddano!

Vaše naročilo je bilo poslano v nadaljnjo obravnavo!

Zgodovino in statuse naročil lahko spremljate na strani Moj račun, s klikom na Zgodovina naročil.

V kolikor se vaš nakup nanaša na artikle, ki se prenašajo, za ogled pojdite na stran Prenosi.

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam pišite.

Zahvaljujemo se vam za nakup v naši spletni trgovini!

Ko naročnik opravi nakup, naročilo spremlja preko svoje nadzorne plošče tako, da se prijavi v sistem (prijava uporabnika - skrajno zgoraj desno). Ko uporabnik vstopi v sistem se mu odpre Moj račun. Vso zgodovino naročil lahko spremlja na povezavi - Zgodovina naročil. Uporabnik lahko svoje podatke tudi samovoljno spremeni. Ves potek naročila od prejema naročila, prejema kupnine, odpošiljanja paketa se obvešča preko sistema nadzorne plošče. O statusu naročila ste avtomatsko obveščeni na mail, ki ste ga podali pri registraciji.

 

7.3. OBDELAVA NAROČILA OZ. STATUS NAKUPA

1. korak: pending - v obdelavi (naročilo v čakalni vrsti dokler ni vplačana kupnina)

Po oddaji naročila boste prejeli obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in navodila za plačilo, v kolikor ste izbrali način plačila - po predračunu. V tem koraku pogodba še ni sklenjena.

2. korak: processing (obdelava naročila) naročilo potrjeno

Ko kupec vplača kupnino, naročilo potrdimo in kupca preko elektronske pošte obvestimo (obveščanje poteka avtomatsko preko nadzorne plošče programa - ko vpišemo status, program sam obvesti kupca na elektronski naslov, ki ga je podal ob registraciji), da smo prejeli kupnino, in da je naročilo sprejeto. Naročilo je procesirano v vsakem primeru šele takrat, ko je vplačana kupnina. Kupec ima možnost vplačila po predračunu v roku 2-3 delovnih dneh, sicer naročilo zavrnemo. Plačila ob povzetju ne prakticiramo.

V tem koraku je pogodba sklenjena.

3. korak: shipped (blago odposlano)

Ko bomo blago pripravili in odposlali, vas bomo po elektronski pošti obvestili še o točnem datumu dostave. Vse pakete, ki so odposlani redno spremljamo preko poštnih ponudnikov. V kolikor pride do zamude pri pošiljanju, stranke obvestimo o novem roku dobave. V kolikor stranka ne prevzame paketa, se vsi paketi vrnejo v zbirni center (depo) poštnih ponudnikov. Poštar vsako stranko pred dobavo blaga pokliče na telefonsko številko, ki jo je podal ob registraciji naše spletne strani. V kolikor stranka želi naknadno spremeniti naslov dostave, lahko to stori kadarkoli na mail: [email protected]. Spoštujemo slovensko zakonodajo in smernice na področju varstva potrošnikov.

4. korak: complete (naročilo je zaključeno)

Prevzem blaga je možno samo ob podpisu. Ko je blago prevzeto, stranko po elektronski pošti obvestimo, da je blago prejela. S tem je naročilo zaključeno.

 

7.4. NAROČILA PREKO E-POŠTE [email protected]

Naročila preko e-pošte [email protected] morajo vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, vaš kontaktni naslov/ali naslov kamor pošljemo pošiljko ter kontaktno telefonsko številko. 

Po elektronski pošti Vam pošljemo predračun. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Ko je artikel plačan, smatramo nakup za verodostojen. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V kolikor oddate naročilo preko e-maila, Vas prav tako obveščamo o statusu naročila (npr. processing (prejeta kupnina), shipped (artikel poslan) itn.)